Leeuwarden 18 januari 2023 – Vandaag presenteerden de klysterstagiaires hun onderwijsproject – het maken van een leskist – aan docenten en medestudenten. Namens De Klyster waren Eline van den Nieuwenhof en Marjolein Staal aanwezig. De studenten gaven een prachtige presentatie over het proces dat zij doormaakten bij het ontwerpen en uitvoeren van een leskist. De studenten gaven stuk voor stuk aan dat de opdracht hen gesterkt heeft in hun visie op het natuuronderwijs. “Dit nemen we straks als leerkracht mee. NME is heel belangrijk en we hebben in de praktijk ervaren hoe leuk en leerzaam kinderen dit vakgebied vinden. Zelf zijn we ook heel enthousiast geworden over de natuur.”

De studenten hebben alle vijf de opdracht met een dikke voldoende af kunnen sluiten. Zij maken nu de leskisten: De Wolf, Bramen, De Paardenbloem, Vlinders, De Zeehond nog helemaal af en daarna neemt De Klyster de kisten op in het Uitleencentrum, zodat alle scholen in de regio hier gebruik van kunnen maken.

Op dit moment lopen 5 stagiaires van hogeschool NHL Stenden stage bij De Klyster. Ze volgen de verkorte Pabo.

Foto van links naar rechts: Marjan Braaksma, Niels van Brouwershaven, Tessa Grupstra, Sytske Wiegersma (Nienke Wagenaar ontbreekt op de foto)