De wethouders

De Klyster is een initiatief van de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân. Iedere gemeente levert een wethouder die natuur- en duurzaamheidseducatie in de portefeuille heeft. Deze wethouders zijn nauw betrokken bij de Klyster.

Gerben Wiersma

Gerben Wiersma

Wethâlder Dantumadiel

Mijn naam is Gerben Wiersma en ik kom uit Walterswâld. Sinds mei 2014 ben ik wethouder in de gemeente Dantumadiel. In portefeuille heb ik onderwijs, jeugdzorg, groenbeheer en milieu. De natuur zie ik als belangrijk onderdeel van de schepping en is voor mij een dik boek met vele (levens)lessen. Wij hebben altijd geprobeerd onze kinderen bewust te maken van het feit dat de natuur voor ons van levensbelang is. Niet alleen voedsel en zuurstof zijn voor ons onmisbaar maar de natuur is ook rustgevend en een belangrijke inspiratiebron.

Daarom ben ik er een groot voorstander van om kinderen al op jonge leeftijd mee de natuur in te nemen en ze te laten zien, horen, voelen en proeven hoe knap dit alles tot in de kleinste details is gemaakt en hoe perfect alles op elkaar is afgestemd. Daarnaast is het heel belangrijk om te laten zien wat schadelijk is voor natuur en milieu en hoe wij dat zo veel mogelijk kunnen voorkomen. Dat begint namelijk bij jezelf!

De Klyster geeft hier op een professionele maar ook speelse manier invulling aan en daar wil ik graag aan bijdragen.