WALTERSWALD – 13 april is de dag dat de nationale buitenlesdag georganiseerd wordt. Aan de buitenlesdag doen 298650 leerlingen van 2036 scholen mee. Dit gaat om scholen uit heel Nederland. Ook CBS De Wynroas te Walterswâld sluit zich aan bij deze dag. 

De nationale buitenlesdag bestaat al vijf jaar. “Wij steunen dit van harte”, vertelt Bea Bakker, juf van groep 3 van CBS de Wynroas. De school is veel bezig met lopende projecten “dit doen we voor een gezonde school.” Niet alleen vandaag zijn ze buiten de lokalen te vinden, de school probeert zoveel tijdens de lessen een hoop opdrachten buiten te doen. “De kinderen worden hier veel actiever door.”

Pieter Herre Boersma van groep 7 is ook wel te spreken over de buitenles. “Ik vind het erg belangrijk, nu kunnen wij lekker bewegen, soms dan zit je buiten en dan komt een een lieveheersbeestje bij je zitten. Dat is dan ook gewoon heel interessant, want daar leer je ook dan iets over.” Als het aan Pieter Herre ligt mogen voortaan alle lessen wel plaatsvinden in een stuk gras, zodat ze lekker buiten kunnen zijn.