« terug naar overzicht

Vaak is het vlakbij huis onverwacht mooi, maar dat moet je wel leren zien….. en dat is wat KidzKlix doet. Twee natuurfotografen gaan met je leerlingen een trip maken om door het oog van de camera de natuur te ontdekken en vast te leggen op de gevoelige plaat. De leerlingen starten met de KidzKlix Kahoot Natuurkwizzz en gaan daarna buiten natuurfoto’s maken in een natuurgebied niet te ver van school. Onderweg vertellen de fotografen interessante natuurweetjes.

Programma*:

  • KidzKlix mailt link Kahoot! Natuurkwizzz.
  • De leerkracht speelt de quiz vooraf met de groep.
  • De klas komt naar buiten en daar houden fotografen een praatje en delen cameraatjes uit.
  • Daarna gaat de groep naar het natuurgebied. (NB. Het kan ook zo zijn dat de fotografen al met de auto naar dat natuurgebied rijden en daar praatje doen. In overleg met de docent.)
  • Na het rondje natuur leveren de kinderen bij de auto de cameraatjes in. KidzKlix legt uit wat ze daarmee gaan doen en laat het boek alvast achter voor de winnaar.
  • Dezelfde dag mailt KidzKlix via wetransfer de selectie, de selfies en de 20 mooiste foto’s van de dag. De leerkracht kan zelf de jurering laten doen door de kinderen. (Tip: de 20 toppers op de socials plaatsen en daar de stemming laten plaatsvinden). De winnaar krijgt het boek ‘Natuurfotografie voor de junior fotograaf’.

De start is rond 09.00 en de eindtijd is rond 13.00 uur, maar we zijn flexibel en kunnen in overleg met school afwijken van deze tijden. Je overlegt dit rechtstreeks met foto Bart.

*door corona wordt het binnengedeelte (kahootkwizzz en jurering) door de eigen leerkracht gedaan. Bij deze alternatieve coronaproof variant komen de fotografen niet in de school. FotoBart belt van te voren met de leerkracht om het programma door te spreken en evt aan te passen aan de actuele coronaregels.

Let op: om zoveel mogelijk scholen de kans te geven om mee te doen kan per school 1 klas meedoen. Heeft een school belangstelling voor nog een groep, dan leggen we een reservelijst aan voor als er data over zijn. Informeer altijd even!