« terug naar overzicht

Vaak is het vlakbij huis onverwacht mooi, maar dat moet je wel leren zien….. en dat is wat KidzKlix doet. Twee natuurfotografen gaan met je leerlingen een trip maken om door het oog van de camera de natuur te ontdekken en vast te leggen op de gevoelige plaat. Maar voor we vertrekken spelen we eerst in de klas KidzKlix Kahoot Natuurkwizzz. Onderweg vertellen de fotografen interessante natuurweetjes. Tot slot volgt een presentatie van de foto’s en kiezen we de top 3 van mooiste foto’s van de dag.

Programma*

  • start: quiz en uitleg aan de kinderen, cameraatjes uitdelen
  • fotorondje van en naar de vertreklocatie
  • fotoselectie door fotograaf / pauze voor de kinderen
  • fotobespreking en jurering door de kinderen
  • prijsuitreiking en einde workshopDe winnaar van de foto van de dag krijgt dit jaar het boek ‘Natuurfotografie voor de junior fotograaf’.

De start is rond 09.00 en de eindtijd is rond 13.00 uur, maar we zijn flexibel en kunnen in overleg met school afwijken van deze tijden. Je overlegt dit rechtstreeks met foto Bart.

 

*mocht door corona het binnengedeelte (kahootkwizzz en jurering niet verantwoord zijn, dan gaan we over op de alternatieve coronaproof variant. De fotografen komen dan niet in de school.

Let op: om zoveel mogelijk scholen de kans te geven om mee te doen kan per school 1 klas meedoen. Heeft een school belangstelling voor nog een groep, dan leggen we een reservelijst aan voor als er data over zijn.