Krijg vier weken lang een eigen hommelvolk uit logeren! Hommels zijn hele zachtaardige zoemers, daardoor zijn het uitstekende ambassadeurs voor bijen en biodiversiteit.  Tijdens het hommelproject leert je groep onderzoek doen in de natuur. Je leerlingen krijgen als start een gastles van een echte bijendeskundige. Daarna doen ze zelf onderzoek naar de hommels: wat doen ze de hele dag? Wat eten ze? Waar vliegen hommels eigenlijk naartoe en waarom?

Wat zou het mooi zijn als kinderen nu al bekend raken met de (meer)waarde van biodiversiteit en de meerwaarde daarvan voor natuur, cultuur en maatschappij.

Dit project sluit aan bij het gemeentelijke Biodiversiteitsplan. Onderdeel is dat de leerlingen ook daadwerkelijk bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit. Ze gaan bijenhotels plaatsen, een stuk gemeentegrond inzaaien met bijvriendelijke planten en thuis een stuk gras/tegels vervangen door een vierkante meter grond waar bijvriendelijke planten ingezaaid worden.

Het project is ontwikkeld door hogeschool Van Hall Larenstein en geeft invulling aan het Silence of the Bees Bijenpact van De Klyster.

 

Overige informatie

Het Hommelproject start gelijk na de meivakantie. Er is plaats voor 10 scholen die allemaal een hommelkast met een hommelvolk krijgen.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

13 klimaatactie15 leven op het land