« terug naar overzicht

Zwerfafval, helaas vind je dat nog altijd in bermen, bosjes en op straat. Onze omgeving wordt er niet mooier van en het is niet goed voor de leefbaarheid, gezondheid en de natuur. Dieren kunnen bijvoorbeeld verwond raken door blikjes of glas. Een groot deel van het plastic afval belandt uiteindelijk in zee en micoplastics komen in de voedselketen.

Sommige boodschappen moet je regelmatig herhalen. Eén van die dingen is: “ruim je eigen afval op”. Een praktische en zinvolle manier om kort over het thema zwerfafval te werken is helpen om je eigen schoolomgeving op te ruimen tijdens een Himmeldei.

De Klyster regelt met de gemeente dat al het materiaal geleverd wordt dat nodig is voor een Himmeldei. En dat aan het eind van de dag alle gevonden zwerfafval opgehaald wordt.

 

PS.  Alle scholen krijgen in maart een cadeautje van de gemeente. Een speldoosje met 5-minuten-spelletjes, rondom zwerfafval en afvalscheiding. Veel van de spellen zijn te spelen via het digibord. Het vergt nooit veel voorbereiding, dus ideaal om losse gaatjes van de dag mee op te vullen.