« terug naar overzicht

Het voorjaar komt er weer aan, heerlijk dat het zonnetje weer begint te schijnen. Hoe fijn is het dan om samen met de kinderen naar buiten te gaan, en wat mooi is het dat je dan ook iets goeds terug kan doen voor de natuur. Ga er samen met de kinderen op uit om de omgeving schoon te maken. Leer hen daarnaast waarom het belangrijk is om afval altijd in de prullenbak te gooien en niet op straat.

Sommige boodschappen moet je regelmatig herhalen. Eén van die dingen is: “ruim je eigen afval op”. Een praktische en zinvolle manier om kort over het thema zwerfafval te werken is helpen om je eigen schoolomgeving op te ruimen tijdens een Himmeldei.

De Klyster regelt met de gemeente dat al het materiaal geleverd wordt dat nodig is voor een Himmeldei. En dat aan het eind van de dag alle gevonden zwerfafval opgehaald wordt.

 

PS.  Alle scholen krijgen in maart een cadeautje van de gemeente. Een speldoosje met 5-minuten-spelletjes, rondom zwerfafval en afvalscheiding. Veel van de spellen zijn te spelen via het digibord. Het vergt nooit veel voorbereiding, dus ideaal om losse gaatjes van de dag mee op te vullen.