« terug naar overzicht

Unieke samenwerking Educatieaanbod rond Wadopera

Het is bijna zover, in september gaan duizenden mensen genieten van de Wadopera Peter Grimes die plaatsvindt achter de dijk bij Paesens-Moddergat. Een groots gebeuren voor de noordelijke regio en om ook basisschoolleerlingen hierbij te betrekken, zijn Opus3, Museum ‘t Fiskershúske en NME De Klyster een samenwerking aangegaan met de Wadopera.

In dit aanbod bundelen we de krachten! Natuur- cultuur- en erfgoededucatie komen samen in een week lang Cultuurdagen voor leerlingen van groep 5 en 6.

Het thema is ‘Wad aan verhalen’. Kinderen duiken in de verhalen van het wad door naar de voorstelling ‘Wat ’n wad’ van Pier21 te kijken in Theaterkerk Nes. Daarna gaan ze genieten van twee workshops op de locatie van de Wadopera. Eén workshop richt zich op de opera: en gaat over muziek. En één workshop staat in het teken van de natuur óf geschiedenis rondom het wad.

De cultuurdagen ‘Wad aan verhalen’ vinden plaats van 20 tot en met 24 september 2021. Scholen kunnen zich tot 18 juni a.s. opgeven door een mail te sturen naar uurcultuur@opus3.nl o.v.v. naam school, aantal leerlingen per groep en naam, mailadres en telefoonnummer van de contactpersoon.