« terug naar overzicht

Op het moment zit deze activiteit vol. Wil je toch meedoen? Stuur even een mail, dan zetten we je op de reservelijst!

Een broedmachine in de klas is super leuk. Kinderen maken van dichtbij mee hoe een kuiken uit een ei komt. Ze leren wat een kuiken nodig heeft om te groeien en zijn verantwoordelijk voor de verzorging van de pykjes. Een super ervaring.

In de klas komt een volautomatische broedmachine te staan met 10 kippeneieren. Tijdens de cyclus gebeuren er verschillende veranderingen in het ei. Het is wel een automatisch proces, maar er moet natuurlijk, toezicht, controle en zorg zijn. Het broeden neemt 3 weken in beslag. Na de geboorte, als ze helemaal droog zijn verhuizen de kuikentjes naar de opfokbak met warmteplaat en kunnen nog 1 week in de klas blijven. De leerlingen zullen genieten en dit project nooit meer vergeten.

Onze vrijwilliger Wytze Postma is “kuikencoördinator” en dag en nacht bereikbaar om te helpen. Hij brengt al het materiaal op school: broedmachine, bevruchte eieren, schouwlampje, warmteplaat, opfokbak, waterbakje en een starthoeveelheid kuikenvoeding. Hij staat altijd telefonisch stand-by op 06-53931067 of per mail op wytzepostma@knid.nl

 

PS Dit project kan het beste starten in de maanden maart, april, mei.