Uurnatuur 2019-2020_78

Klik op 'aanmelden' bij de activiteiten waaraan je mee wilt doen.

* Let op, de prijs van de activiteiten is de Vriendenprijs. Scholen die geen Vriend van De Klyster zijn betalen het dubbele tarief. In de bevestiging staat dus het vriendentarief. U kunt vriend worden, dit kost per jaar €12,50 + €0,35 per leerling. Wilt u dat, stuur een mail naar .Noardlike Fryske Wâlden, Takomst foar in Unyk Lânskip

Een dagje hakken en zagen in nationaal landschap De Noardlike Fryske Wâlden. Een super leuke natuurwerkdag en unieke ervaring op het erf van een boer in de buurt van school. De kinderen gaan de boer helpen met het snoeien en zagen van de elzensingels. Daarnaast krijgen ze natuur- en creatieve opdrachten in het veld. Op school geeft de leerkracht lessen uit de projectemap. De leerlingen worden in dit project opgeleid tot ambassadeur van het landschap.

Najaar/Winter
€ 1 per kind*Deze activiteit is (voor dit jaar) voorbij. Je kunt je er niet meer voor opgeven.
Op Maat

Staat er niks van uw gading tussen, of hebt u een speciale wens voor een excursie of buitenactiviteit? Geef u dan op voor een excursie op maat. De Klyster gaat samen met u bekijken wat we voor uw groep kunnen regelen. De activiteit moet wel in de klysterregio uitgevoerd kunnen worden. Denk aan natuurgebieden in de Gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel zoals het Wad, Lauwersmeer, Noardlike Fryske Wâlden, Veenkloosterbos, It Houtwiel, etc., of een groen stukje natuur rond school.

Najaar/Winter
€ 1,00 per kind*Deze activiteit is (voor dit jaar) voorbij. Je kunt je er niet meer voor opgeven.
Foodwalk Buitenpost-Kollum

55.000 bollen planten langs de route Buitenpost Kollum met inwoners en leerlingen van de gemeente Achtkarspelen en voormalige gemeente Kollumerland. Voor de wilde bij en andere insecten, zodat ze in het vroege voorjaar genoeg te eten hebben. Voor de scholen is er eerst een gastles in de klas.

Najaar/Winter
gratisJe kunt je (nog niet) opgeven.Eendenkooien - Gastles + Excursie

Eendenkooien zijn bijzondere landschapselementen met een interessante historie en hele eigen natuurwaarden. Eendenkooien bestaan uit een plas water met bos er omheen, aangelegd op een rustige plek in een water(vogel)rijk gebied. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat de klas op onderzoek in de Buismans Eendenkooi bij Gytsjerk. Deze unieke plek is doorgaans afgesloten. Het beroep van kooiker komt helemaal tot leven en de kinderen gaan opdrachten doen. Ter voorbereiding krijgt de klas eerst een gastles op school. Onze gastdocent vertelt over het beroep van kooiker, het kooikerhondje, lokeenden en de biodiversiteit in deze kleine unieke natuurgebiedjes.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door stichting DikGroen.

Najaar/Winter
€ 1,00 per kind*Deze activiteit is (voor dit jaar) voorbij. Je kunt je er niet meer voor opgeven.
Jong Leren Eten - pilot deel 2

Voor de zomervakantie zaaiden leerlingen onder leiding van mister en miss Pumpkin pompoenen. In deel 2 van de pilot is het nu tijd om te oogsten en te koken. Op wereldvoedseldag wordt een gezonde lunch gemaakt met de zelf gekweekte groenten.

De restjes worden gecomposteerd en er wordt aandacht besteed aan het bodemleven. Bijzonder onderdeel is het bestuderen van bodemdiertjes met virtual reality, zelf compost maken m.b.v. een wormenhotel, gezond bodemleven, kringloop. Ook mister en miss Pumpkin komen weer gastles geven op school over gezonde voeding.

Najaar/Winter
€ 1,00 per kind*Deze activiteit is (voor dit jaar) voorbij. Je kunt je er niet meer voor opgeven.