lesmateriaal

Een Middagje Kerkuil (braakballen pluizen) / In middei mei de goud├╗le (braakbal pluzje)  

Onderwerp:Vogels / Uilen

Soort:Leskist

Doelgroep:groep 1-8, onderbouw VO

Beschrijving:

In deze prachtig beschilderde leskist zit alles wat nodig is om met de kinderen een middagje bezig te gaan over de kerkuil. Met behulp van de interessante video leren de kinderen over het leven van de kerkuil.

Een opgezette kerkuil en posters maken het nog aanschouwelijker (bekijk de ogen, snavel en poten eens goed). Ze ontdekken door het uitpluizen van een braakbal wat er op het menu van de kerkuil staat. De leerkracht heeft weinig voorbereidingstijd nodig en hoeft niks over de kerkuil te weten, want al doende leert men. Ook de kleinsten vinden het prachtig om een uilenbal uit te pluizen.

De Klyster levert bij deze leskist voor iedere leerling een braakbal.


Frysk:

Frysk wurkblêd: ûnderbou oer: ┬?It boskwyfke en de ûle┬? . Ek te besjen op omrop Frl. En foar de boppebou legendes fan Mindert Wijnstra oer de ûle (sjoch pompeblêd yn 'e leskiste).


Periode:Hele jaar

 

Je kunt dit lesmateriaal online reserveren »
Het materiaal dat je reserveert wordt door ons op school gebracht en weer netjes opgehaald.
Een extra gratis service. Dat scheelt veel tijd en gezeul met zware kisten!

 

Erg leuke leskist. De kinderen vonden het pluizen geweldig. Het filmpje wat er bij zat vond ik niet echt van deze tijd. Wij hebben dan ook een 'nieuws uit de natuur' filmpje gebruikt. Het materiaal was zeer compleet: pincetten, tandenborstels, stokjes, onderleggers, zoekkaarten....
De kids van groep 5b/6 vonden het geweldig! Bedankt!


Mettina Tolsma (CBS Groen van Prinsterer)

Ik heb deze leskist gebruikt in groep 5/6. De kist en de opgezette uil zijn een voor de lln. aansprekende inleiding op het onderwerp. Het uitpluizen van de braakballen vonden ze helemaal te gek! Met het boekje uit de reader en de loep kunnen ze uitzoeken wat er precies in de ballen zit. Ze hebben ervan genoten! Een groot succes, de kinderen wilden dit elke week wel doen! Deze leskist is een echte aanrader


Klaziena Postma (De Tarissing)

Heb je goede of slechte ervaringen met dit lesmateriaal of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »

  terug naar het zoekresultaat


Een Middagje Kerkuil (braakballen pluizen) / In middei mei de goud├╗le (braakbal pluzje)