lesmateriaal

Bodem.nu / Boaiem.no  

Onderwerp:Bodem

Soort:Leskist

Doelgroep:groep 1-8, onderbouw VO

Beschrijving:

De bodem... we wonen erop, we werken ermee, we eten er producten van en halen er brandstoffen en andere schatten uit. Dat vinden we allemaal heel gewoon en juist daarom staan we nauwelijks stil bij de grote rol die de bodem in ons dagelijks leven speelt.

Bodem.nu is een project voor groep 1 t/m 8 waardoor leerlingen geprikkeld worden zich te verwonderen over de bodem in hun eigen buurt. Voor de jongsten is Momo de mol de gids.
Voor elke bouw zijn interessante proefjes opgenomen uitgaande van ervaringsgericht leren en er is een website beschikbaar www.bodem.nu.

Aan de orde komen: bodemmonsters- en schatten, hoe zit de bodem in elkaar, is er leven in de bodem, hoe is de bodem ontstaan en grondsoorten.


Frysk:

De Fryske les (sjoch by it pompeblêd yn de leskiste) is ferdield nei û.b.: ferhaal Tomke: in taart fan sân; m.b.: fragen oer grûn en ierde en in puzzel; b.b.: grûn wat betsjut it, sykje it op en sykje siswizen op yn it wurdboek en puzzel.


Periode:maart - oktober

 

Je kunt dit lesmateriaal online reserveren »
Het materiaal dat je reserveert wordt door ons op school gebracht en weer netjes opgehaald.
Een extra gratis service. Dat scheelt veel tijd en gezeul met zware kisten!

 

De leskist is geschikt voor alle groepen.
De grondboor was zeer geslaagd.
Verder was het toch wel wat ingewikkeld voor de kinderen. Ze moesten de grondstoffen van bepaalde materialen/producten (zoals turf) benoemen. Dat viel niet altijd mee.


Sikke Hoekstra (De Stapstien)

Heb je goede of slechte ervaringen met dit lesmateriaal of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »

  terug naar het zoekresultaat


Bodem.nu / Boaiem.no