excursie


Veenkloosterbos


de vliegenzwamgrote zwamherfstlaantjestillevengids Olga ontvangt de groep's ochtends is het licht heel mooide kikkers hippen door het vochtige bosbomen knuffelenelfenbankjes bekijkenpaddenstoelen op rottend houtmet loep zie je het veel beterhertende herten voerenbruggetje met zwaandeftig landhuiser zijn ook grote dikke bomen in het bosverstopt in de holle boomverzamelde natuurschattenLeerlingen 't Oegh en gids Olga bij omgevallen boomGids Olga legt uitVoetje tikWat groeit hier allemaal...Olga met kinderen in het bos
Periode:Najaar/Winter

Tijd:2 uur

Plaats:Veenkloosterbos, Veenklooster

Startplaats:Veenkloosterbos, parkeren langs de Keningswei in Veenklooster. Verzamelen bij P (zie kaartje bij de lesbrief). De gids wacht u op.

Doelgroep:Basisonderwijs Noordoost Friesland - groep 3 t/m 6

Kosten:1,00 euro per kind

Inhoud:

Het Veenkloosterbos is al een heel oud bos met prachtige hoge dikke bomen. Het ruikt er heerlijk als het herfst is. Dichtbij de grond vind je paddenstoelen, mossen en bodemdiertjes. Tijdens de wandeling door dit bos gaan de leerlingen hier naar op zoek met spiegeltjes, loepjes en zoekkaarten. Maar er is nog veel meer te horen en te zien, o.a. het hertenkamp, kikkers en de klimheuvel. Dat ontdekken de kinderen samen met de gids. Een heerlijke excursie in een prachtig bos.


Vervoer:

De school regelt zelf het vervoer.


Parkeren:

Langs de Keningswei.


Begeleiding:

Klystergids Olga Baggelaar is uw gids. Begeleiding door de gids + de eigen leerkracht is voldoende. De chauffeurs zijn van harte welkom om de excursie mee te volgen.


Kleding:

Buitenkleren en schoenen waarin je lekker kunt bewegen en die vies mogen worden. Evt. regenkleding en laarzen.


Overig:

  • Slecht weer: Als het weer het niet toelaat, dan belt de gids u op.
  • Wees op tijd!!! De gids wil graag op de afgesproken tijd beginnen.
  • U geeft zich online op en wordt gebeld om een afspraak te maken voor datum en tijd.
  • Het is fijn wanneer u de lesbrief van te voren doorgenomen hebt.


Lesbrief:

Aanmelden:Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.

 


Vooraf aan de excursie kon je op de site een lespakket vinden, zodat de kinderen al dingen kwamen te weten over het Veenkloosterbos. Aan het begin van de herfstexcursie kregen de kinderen allemaal een spiegeltje, vergrootglas en een paddenstoelen zoekkaart. Ze gingen enthousiast op zoek. Olga wist veel te vertellen over alles wat we in het bos tegenkwamen. Aan het eind werd er nog een wedstrijd gehouden. Welk tweetal kon de meeste verschillende bladeren vinden? Bij deze opdracht was ook weer een zoekkaart aanwezig met heel veel verschillende bladeren erop.


M. Veenstra (C.B.S. 't Oegh)

Heb je goede of slechte ervaringen met deze activiteit of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »