excursie


Tolhuispark - herfstexcursie


paddenstoelen bekijkenmet blinddoek bomen voelenKinderen op houtstapelmet een loep zie je het nog beter.de ene helft heeft blinddoek, de andere helft begeleidtverstoppertjetot slot: spelen op houtstapel
Periode:Najaar/Winter

Tijd:1,5 uur

Startplaats:Verzamelen bij zwembad, Tolhuispark 2, 9103 SN Dokkum

Doelgroep:Basisonderwijs Noordoost Friesland - groep 1 t/m 4

Kosten:1,00 euro per kind

Inhoud:

Natuur vind je ook in de stad! Een enthousiaste gids neemt de kinderen mee op een spannende herfstexcursie door het Tolhuispark in Dokkum. In dit park valt van alles te zien en te ontdekken. Op speelse wijze gaan de kinderen op zoek naar paddenstoelen, bomen, plantjes, diertjes en andere herfstschatten.

Tot slot mogen de leerlingen nog even lekker klimmen over de boomstammen. Kortom, een hele leuke excursie, helemaal afgestemd op de jongste kinderen.


Vervoer:

De school regelt zelf vervoer.


Parkeren:

Bij het zwembad in het Tolhuispark is voldoende parkeerplaats aanwezig.


Begeleiding:

Natuurgids Annemarie van der Molen is de gids. De gids neemt de leiding en leerkracht en chauffeurs helpen een handje.


Kleding:

Buitenkleren en -schoenen die vies mogen worden. Evt aangevuld met regenkleding en laarzen.


Meenemen:

  • Zorg dat de kinderen niks meenemen, dan kan het ook niet in de weg zitten bij het ontdekken en klimmen.
  • Er is geen tijd om onderweg te pauzeren. Na afloop kunt u evt. wel zelf meegebrachte koffie drinken en fruit eten in het park.


Overig:

  • U geeft zich online op en u wordt gebeld door de gids voor het plannen van een datum en tijdstip.
  • Slecht weer? De gids besluit bij erg slecht weer of de excursie door kan gaan en overlegt met de school.
  • Op tijd. Wilt u ruim op tijd aanwezig zijn? Dan kan de gids op de afgesproken tijd starten.


Aanmelden:Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.

 


Annemarie is super enthousiast en heeft de zaakjes prima voor elkaar! Op de FB pagina van onze school vind je leuke foto's van het uitstapje op 2 oktober 2017.
https://www.facebook.com/cbsdespringplanke


Akkie Schreiber-Kampen (CBS de Springplanke)

Op een prachtige herfstdag, eind oktober, hebben de kinderen van de kleutergroep 'de Zeepaardjes' genoten van een leerzame wandeling door het Tolhuispark. Al ontdekkend en spelend hebben we veel gezien en bekeken. Annemarie had veel spullen meegenomen. Met een spiegeltje onder een paddenstoel kijken en beestjes verzamelen in een potje en dan kijken hoe ze eruit zien onder een vergrootglas. Een wedstrijdspel met zelf gezochte eikeltjes en tot slot verstoppen voor de juffen. Dit alles onder enthousiaste leiding van Annemarie van der Molen. De kinderen en de juffen gingen moe maar met veel verhalen weer terug naar school. We kijken terug op een prachtige morgen.


Greet Bilker (De Twine Dokkum)

Dinsdagmorgen 28 Oktober zijn de kleuters van groep 1 naar het Tolhuispark op herfstexcursie geweest. Onder begeleiding van juf Annemarie van der Molen van de Klyster in Damwoude zijn we heel wat herfstweetjes en watjes rijker geworden! Zo zijn we gewapend met een vergrootglas en een spiegeltje op paddenstoelenspeurtocht geweest. Ook hebben we kleine beestjes opgespoord die dachten ons te slim af te zijn door zich onder de blaadjes te verstoppen. dus niet! Even flink rammelen aan de tak, witte paraplu eronder houden en we hadden ze gevonden! Uiteraard was het erg spannend om deze beestjes ook onder het vergrootglas te houden! De ochtend werd afgesloten met een grap. Terwijl juf Avelien nog druk bezig was om een mooie paddenstoel op de foto te zetten verstopten de kinderen zich samen met juf Anne-Marie. Uiteraard ging juf Avelien verschrikt meteen haar kleuters roepen, maar ze waren echt weg! Gelukkig bleek later dat ze zich hadden verstopt en kon juf Avelien weer opgelucht met de kleuters, juf Brigitte en de mama's van Eline en Janine naar de Burgerschool terug rijden! We hebben het superleuk gehad!


Avelien van der Heide (OBS Burgerschool)

Heb je goede of slechte ervaringen met deze activiteit of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »