excursie


Vissen in de Geul


wadvissen sleepnethet net wordt binnengehaaldgids Olga leegt het sleepnetop weg naar de vaargeulde vangstenbakgids Annemarie legt uiteen krab gevangenwarme kleding, korte broek en schoenen strak om je voetenmet zijn allen het sleepnet slependwergpijlstaart inktvisstoere meid met kwal
Periode:augustus, september 2009 + mei, juni, 6 juli 2010

Tijd:circa 2 uur

Plaats:De Hoek van Bant

Doelgroep:Groep 5 en 6

Kosten:3 euro per leerling euro

Inhoud:

Aanmelden:

 


Wat hebben we een leuke excursie gehad waarbij we veel gevangen, geleerd en gezien hebben! We hadden ook een topper van een gids Annemarie!!! De kinderen hebben genoten!!!


Bianca Sikma (De Stapstien)

Prachtige leerzame ochtend gehad, met een enthousiaste gids! Zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt!


Maaike de Vries (cbs De Stapstien)

'Groot compliment voor Olga, die toch maar weer in weer en wind met een stel enthousiaste kinderen het wad op gaat. Wat een kanjer!!!


Meester Teije Jager (De Twine, Dokkum)

We hebben een prachtige ochtend gehad samen met onze gids Olga Baggelaar. Heerlijk baggeren door het slik en vissen met garnalennetjes en een groot sleepnet in de geul. We hebben wel geluk gehad, want er kwam een zeehond naar ons kijken. Hij kwam heel dichtbij. Ook waren er soms wat griezelige dieren zoals de zeeduizendpoot en krabben met scherpe scharen. Met emmertjes vol mooie schelpen kwamen we weer bij de dijk terug. Zulke ochtenden willen we wel vaker beleven.


Sikke Hoekstra (de Regenboog Dokkum)

Heb je goede of slechte ervaringen met deze activiteit of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »