Excursie: NFW Natuurwerkdag

stoere jongens druk aan het zagen

op de fiets naar de boerhandig: de opdrachtenboekjes in de laarsmoai binne de wâldenelzenhaantjebuiten in de elzensingels leer je het beststoksnijdenechte wâldpykde boswachter van landschapsbeheer begeleidteen mooie plek om opdrachten makenei-racewaterbeestjes vangenmeisjes zagen in de elzensingelwie wint de wâldpykbokaal?de boer helpen met onderhoud van de elzensingels
Periode:

Inhoud:

Aanmelden:Je kunt je op dit moment niet aanmelden voor deze activiteit.

 


De natuurwerkdag Noardlike Fryske Wâlden was net als voorgaande jaren weer super!
Organisatie prima, leuke begeleiding en het bedrijf, net als vorig jaar zeer gastvrij! We hadden het weer mee, er is heel hard gewerkt en iedereen had aan het eind van de dag een prachtig bewerkte stok om mee te nemen. Bedankt voor de leerzame dag!


Janke Wiersma (CBS de Wynroas, Wâlterswâld)

Op donderdag 4 oktober gingen we met groep 6, 7, 8 werken bij de boer. We gingen op de fiets naar Kollum toe. We zaten in een schuur op stro. Eerst gingen we een bijenmobiel maken van elzenpropjes en een elzentak stok versieren.Toen we klaar waren kwamen de kinderen uit Munnekezijl er aan. Toen was het pauze. Na de pauze gingen we het weiland in. We gingen vissen met een schepnet. Toen gingen we een soort estafetterace doen; de Wâldpikenrace met een kippenmuts op. Daarna gingen we de schuur weer in. Toen gingen we eten. Bij het eten mochten we ook yoghurt en vla proeven. 's Middags gingen we een weiland met koeien in en gingen we elzensingels snoeien. Het gereedschap was: een zaag, een heggeschaar en een zaag op een stok. Dit was erg leuk. Om kwart voor 3 fietsten we weer naar Kollumerpomp. We hebben een hele leuke dag gehad!


Marten en Arjan (CBS De Wegwijzer)

Vijftien september gingen we naar Damwâld. Toen we er waren, kregen we een ontbijt. Maar daarvoor nog een lied. Dat was wel grappig want toen moesten vier kinderen naar voren komen: Demi, Janita, Sanne B. en Marije. Demi kreeg een mes, Janita kreeg boter, Sanne B. een broodje en Marije een pakje jam. Samen moesten ze het broodje smeren.

Daarna gingen we lekker ontbijten. Na het ontbijt zongen we een lied.
Daarna gingen we opdrachten doen Er was een groep A, B en C. Ik zat in groep A. Eerst gingen we elzen kappen en snoeien. Ten tweede gingen we een heel landschap op piepschuim maken. En ten derde gingen we opdrachten maken in een boekje. We gingen ook waterbeestjes zoeken en bekijken. Ik had een waterschorpioen gevangen! Daarna gingen we weer naar huis . Ik vond het een heel superleuk uitje!!!!


Jildou (Teun de Vries Skoalle)

Heb je goede of slechte ervaringen met deze activiteit of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »